Главная › Новости › Статьи
Статьи

Особливості структурування бізнесу через КІФ

29.05.2022 683 0.0 0
Особливості структурування бізнесу через КІФ
Кожна держава використовує певний підхід щодо побудови системи оподаткування. Що стосується України, то для більшості юридичних осіб використовується стандартна система оподаткування. Для корпоративних інвестиційних фондів (КІФ) підготовлено інші податкові преференції.

Відмінна риса системи оподаткування для КІФ полягає в тому, що податком оподатковується лише прибуток. Усе це сприяє стрімкому переходу деяких юридичних та бізнесменів на цю систему, бо структурування бізнесу через фонд виявляється справді вигідним. Зумовлено це також і тим, що КІФ можна використовувати для збереження власних активів.

Активи фонду

В даний момент до активів КІФ можна зарахувати практично всі види наявного майна. Але здебільшого у цей перелік вводять кілька основних:
  1. Гроші.
  2. Певні цінні папери.
  3. Об'єкти нерухомості.
  4. Корпоративні права.
У деяких випадках до активів відносять не лише векселі, а й дорогоцінні метали. Щоб отримати точніший список, слід звернутися до фахівців.
Особливості структурування бізнесу через КІФ

Основні переваги структурування бізнесу через КІФ

Таке активне використання даного способу структурування обумовлено декількома ключовими причинами.
  1. Відповідно до чинного законодавства оподатковується лише позитивна різниця. Це важливо, тому що можна суттєво скоротити витрати та активніше розвивати бізнес.
  2. Що ж до оподаткуванням дивідендів, то цьому випадку використовується пільгова ставка (близько 9%). Це важливо, оскільки у всіх інших випадках процентна ставка на порядок вища.
  3. Усі розрахунки проводять у вигляді попередньо підготовлених схем. Це важливо, тому що можна скоротити витрати. Тут задіяні спеціальні методики та технології.
  4. Усі механізми, що використовуються в даний момент, є не лише доступними, а й повністю легальними. Усі механізми нормовані відповідно до чинних норм законодавства.
  5. Перед тим, як скористатися такою унікальною пропозицією, слід проконсультуватися, встановити деякі тонкощі, дізнатися про певні моменти.
  6. Оскільки КІФ є акціонерним товариством, будь-які рішення стосовно доходів, їх розподілу, напрямків діяльності власники обов’язково узгоджують між собою. Всі дії фонду повністю прозорі та контролюються саме власниками. 
Щоб отримати користь структурування системи оподаткування через КІФ, слід діяти грамотно і відповідально. Перед тим, як скористатися цією системою, обов’язково слід детально проконсультуватися з професіоналами.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform


Читайте также

Комментарии (0)
avatar