Главная › Новости › Бизнес
Бизнес

Чому купують українське

30.01.2023 541 1.3 0
Чому купують українське

Сьогодні на багатьох товарах є заклик «Придбайте українське». І багато споживачів відгукуються на цей заклик. Чому так відбувається та чи варто купувати лише українські товари? Так варто і ось чому.

Ви підтримуєте економіку країни

Нещодавно було проведено опитування, за допомогою якого вдалося з'ясувати, наскільки сильно постраждала економіка України через військові дії. Багато підприємств уже припинили працювати. Є й ті, що функціонують лише частково. Зумовлено це тим, що близько 18% населення країни просто виїхало за межі країни. Це призвело до того, що рівень безробіття зараз сягає 30%.

Серед основних чинників, які негативно впливають на економіку, можна виділити кілька основних:

  • Попит на більшість товарів поступово знижується. Зумовлено це не лише виїздом громадян, а й зниженням їхнього рівня платоспроможності.
  • Чисельність підприємств на території України поступово знижується. Це спровоковано не лише виїздом, а й військовими діями.
  • Рівень безробіття поступово зростає.

Тож купуючи українську продукцію ви зможете підтримати національні компанії та підприємства, що досі активно працюють на території країни за умов воєнного стану.

Ви даєте стимул працювати компаніям далі

Якщо на український товар буде постійний попит як на території країни, так і за її межами, то підприємці будуть й далі працювати. Це сьогодні важливо для кожного українця. При співпраці з перевіреними виробниками, які працюють на території України, можна спільно досягти й інших результатів:

  • По всій сформованій виробничій ланці буде працевлаштування. Наприклад, якщо здійснюється виготовлення снеків, то цьому процесі беруть участь як працівники заводу, а й селяни, логісти, інші фахівці.
  • Підприємства, які займаються виготовленням товарів, своєчасно сплачують податки, що надходять до бюджету України.
  • Отримані як доход коштів можуть бути витрачені на допомогу мирному населенню, а також військовим.

Чому купують українське

Для того, щоб підвищити шанси на перемогу, варто обирати та купувати українські товари. Усі перевірені українські компанії представлені в каталозі, де можна знайти будь-яку фірму для купівлі потрібної продукції чи послуги. До речі, країна не планується повністю відмовлятися від придбання зарубіжної продукції. Все тому, що для розвитку ВВП потрібні закордонні товари. Саме тому варто докладати максимум зусиль, щоби іноземні компанії були зацікавлені у веденні бізнесу на території України.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform


Читайте также

Комментарии (0)
avatar