Главная › Новости › Статьи
Статьи

Росія скоїла воєнний злочин – викрала та депортувала понад 11 тисяч українських дітей

03.12.2022 297 0.0 0
Росія скоїла воєнний злочин – викрала та депортувала понад 11 тисяч українських дітей
Російські окупанти руйнують міста в Україні та вбивають мирних жителів. Частину з них примусово депортують на територію Росії. Оголошена Путіним «денацифікація» має ознаки геноциду української нації, одним з ключових чинників якого є викрадення дітей та їх примусове вивезення до Росії, пише Insight News Media.
 

 ЄС засудив викрадення дітей Росією

Віце-президент Європейської Комісії Жозеп Боррель заявив, що викрадення українських дітей російськими військовими є воєнним злочином. Зазначив, що має бути якнайшвидше припинення масових злочинів, скоєних Росією проти сотень тисяч українських дітей.

433 дитини загинули

837 дітей поранено

294 дитини зникли безвісти

7606 зникли, але були знайдені

11225 дітей депортовано до Росії

103 дитини повернуті з Росії
Росія скоїла воєнний злочин – викрала та депортувала понад 11 тисяч ук

Геноцид українського народу

У заяві Борреля йдеться, що продовжується виявлення масових звірств та повідомлень про систематичні викрадення дітей з України російськими військовими. Масова російська кампанія депортації порушує Конвенцію про запобігання злочину геноциду, передбачає покарання за нього та являє собою масштабну етнічну чистку. Боротьба з безкарністю має бути посилена.

Численні програми примусового усиновлення та депортації українських дітей відбуваються під виглядом канікул або реабілітаційних заходів. Аналітики звернули увагу на те, що російський дитячий омбудсмен активно підтримує примусову депортацію українських дітей та їх усиновлення в Росії.

МЗС України заявило, що Україна розцінює указ президента РФ про спрощення прийому до російського громадянства українських дітей-сиріт або дітей, які залишилися без піклування батьків, як спробу Кремля легалізувати незаконне переміщення українських дітей з тимчасово окупованих територій України на територію РФ. 
 

Викрадення українських дітей

У Росії, звісно, не говорять про «депортацію». Росіяни називають це «евакуацією», хоча насправді йдеться лише про насильницьке викрадення дітей. У зруйнованому російськими бомбардуваннями Маріуполі окупанти ходили від кварталу до кварталу та забирали дітей, не питаючи їх, хочуть вони цього чи ні, порушуючи тим самим їхні права.

Особливо вразливою категорією є діти-сироти. Росії дуже легко використовувати їх у своїх цілях. Країна-агресор надає їм своє громадянство та влаштовує у прийомні сім'ї, які виховуватимуть їх як росіян, а не українців. Якщо цих дітей не повернути на Батьківщину, Україна ризикує втратити їх назавжди.
 

Україна бореться за повернення дітей з Росії

103 дитини, які були незаконно вивезені до Росії, повернулися в Україну. У цих жахливих історіях є промінь надії. Є сподівання, що сама Європа, яка змогла вибудувати після другої світової війни механізми захисту від країн, які вирішили, що можуть знищувати цілі народи, скористається ними повною мірою та захистить українських дітей.
Джерело: https://insightnews.media/russia-abducted-and-deported-over-11-thousand-ukrainian-children-a-war-crime/
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Mixinform



Комментарии (0)
avatar