Главная › Новости › Статьи
Статьи

40 тонн гуманітарної допомоги змогли отримати мешканці Харківської області

02.12.2022 432 0.0 0
40 тонн гуманітарної допомоги змогли отримати мешканці Харківської області

Протягом останніх двох тижнів до різних районів Харківської області було відправлено гуманітарні конвої від міжнародних організацій. Її змогли отримати мешканці Ізюмського, Чугуївського, Лозівського та Харківського районів. Така гуманітарна допомога від держави вважається досить значною. Для кожного району було виділено понад 20 тонн продуктів, різноманітних засобів гігієни та продовольчих наборів. Гуманітарна допомога була призначена для самотніх людей, пенсіонерів, сімей з дітьми та інших категорій населення. Додатково були підготовлені будівельні матеріали, призначені для відновлення та ремонту житлових та адміністративних будівель, які постраждали під час обстрілів.

Гуманітарна допомога для забезпечення громадян теплом та електрикою

Якийсь час тому Харківська область отримала певну кількість коштів, призначених для забезпечення тепла та для автономного живлення різноманітних електричних приладів. До цього переліку було включено такі кошти:

  • близько 4000 спальних мішків;
  • понад 100 генераторів;
  • понад 100 буржуйок та обігрівачів, що відрізняються високою потужністю;
  • різноманітні пристрої для заряджання мобільних телефонів та смартфонів.

Більшість буде передана тим районам, які протягом певного часу перебували в окупації, а також досить сильно постраждали від обстрілів.

40 тонн гуманітарної допомоги змогли отримати мешканці Харківської обл

Оновлення термінів надання гуманітарної допомоги президента

У тих районах Харківської області, які не були в окупації, але сильно постраждали від обстрілу, знову видаватиметься гуманітарна допомога від президента, яка одержала назву “Пакет кожному громадянину”. Про це надійшло повідомлення на офіційних каналах. Процес формування та видачі гуманітарної допомоги у Харківській області контролює заступник директора обласного Департаменту науки та освіти. Від офіційного представника надійшла заява про те, що близько 10-14 днів тому вже було видано перші пакети. Але при цьому саме старости та глави адміністрацій приймають рішення про те, хто саме отримуватиме гуманітарну допомогу.

Основною умовою отримання президентської гуманітарної допомоги є те, щоб раніше люди її не отримували. Це суворо контролюється. Спеціально для цього складаються списки, які постійно поповнюються новими людьми. У пакет включені різноманітні продукти харчування (чай, макаронні вироби, печиво, цукор, олія, інше).

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform


Читайте также

Комментарии (0)
avatar