Главная › Новости › Статьи
Статьи

Як і де обміняти долар на гривні у Києві

30.11.2023 268 5.0 0
Як і де обміняти долар на гривні у Києві

Обмінювати невелику суму доларів на гривні можна з різними цілями – як для поїздки за кордон, так і для оплати покупки. Обмін проводиться в обидві сторони й проблем не виникає. Але що, якщо йдеться про досить велику суму? Адже вона вимагає уважного та вдумливого підходу до вибору місця. Якщо ви робите обмін вперше та не знайомі з надійними фінансовими закладами, варто перейти на сайт https://rates.fm/ua-uk/currency/exchanger/kyiv/, де можна знайти перевірені обмінники, яким можна спокійно довірити й солідну суму, й невелику.

Коли можливий обмін за найвигіднішим курсом

Немає жодного секрету в тому, що курс відрізняється не тільки в різних обмінниках, що логічно, він також вагається протягом дня. Звичайно, коли йдеться про дрібні суми, такі коливання не такі важливі, але що, якщо йдеться про солідні вкладення? Тут навіть невелике вагання дозволяє отримати велику вигоду. Як максимально зберегти свої гроші й зробити обмін настільки вигідним, наскільки це можливо в принципі?

Різниця між курсом купівлі та продажу називається валютним спредом. Зазвичай наприкінці тижня банки його солідно збільшують, тобто якщо курс був негативним протягом тижня, найкраще здійснювати обмін у п'ятницю. А ось у понеділок, під час відкриття торгів, курс буде скориговано не на вашу користь. Іноді на ринку спостерігаються сильні курсові коливання, тоді існує ризик піддатися на цей ажіотаж, але краще взяти емоції під контроль і почекати, оскільки він обов'язково спаде.

Як і де обміняти долар на гривні у Києві

Які фактори впливають на курс долара та євро

Курс іноземних валют піддається впливу різних зовнішніх і внутрішніх факторів, що і призводить до його коливання:

  • зростання економіки країн, в яких валюта має ходіння – йдеться про Єврозону чи Америку;
  • фактори, від яких страждають внутрішні та зовнішні ринки;
  • політика банків – європейських та американських;
  • коливання вартості нафти – зазвичай вони впливають на долар, проте можуть зачепити і євро.

Обмін у перевіреному обміннику: оптом вигідно

У хорошому обміннику і курс, який може розраховувати клієнт, буде максимально вигідним. Крім того, бувають ситуації, коли необхідно поміняти не лише долари, євро або дедалі більше затребуваний злотий, а й інші валюти, які вважаються в якомусь сенсі екзотичними. І у перевіреному обміннику вони майже завжди будуть.

Крім того, він зазвичай пропонує охоронний супровід до автомобіля в тому випадку, якщо клієнт змінив особливу суму і переживає про її збереження.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform


Читайте также

Комментарии (0)
avatar