Буріння свердлов..." /> Буріння свердлов...">
Главная › Новости › Статьи
Статьи

Вибір варіанту буріння свердловини

03.08.2021 497 0.0 0
Вибір варіанту буріння свердловини
Буріння свердловини в Луцьку є комплексною послугою, яку надає багато профільних компаній і окремих виконавців. Вибір варіанту виконання таких робіт залежить від різних факторів, тому важливо запросити фахівців, які ознайомляться з особливістю ділянки, підберуть правильний спосіб організації автономного вододжерела, виконають роботи на високому технічному рівні. Свердловини на питну воду являються артезіанськими, технічну добувають із свердловин «на пісок».
 

З його складається вартість буріння свердловини


У вартість робіт входять наступні складові:
 
  • аналіз ділянки з отриманням висновків про можливість буріння;
  • визначення водного балансу;
  • буріння;
  • монтаж обсадної труби;
  • встановлення насоса;
  • прокачування води до її повної очистки;
  • складання технічного паспорта;
  • видача гарантійних зобов’язань.
Для власника невеликого заміського будинку чи дачі з тимчасовим проживанням, необхідність у воді зазвичай обмежується 1,5 м3/год. В такому випадку можна замовити буріння на питну і технічну воду на пісок.

Якщо проживання у приватному будинку постійне, потрібно використовувати як технічну, так і питну воду, є необхідність виконати монтаж повноцінної системи водогону, фахівці рекомендують організовувати джерело на вапняк, яке буде давати до 3 м3 на годину води. Вартість послуги буде залежати від глибини вододжерела.

Вибір варіанту буріння свердловини
 

Свердловина на пісок чи вапняк?


Під час вибору варіанту необхідно спочатку визначитись з потребами, для яких він потрібен. По вартості джерело на пісок буде коштувати дешевше. Але такий об’єкт має менший термін експлуатації, та й якість води значно гіршу. Також важливо врахувати, що потужність вододжерела буде нижчою. Щоб пити таку воду, потрібно встановлювати додаткові фільтри чи очисне обладнання. А це додаткові затрати.

Варіант на вапняк має високий дебет, видає чисту воду, має термін експлуатації близько 50 років. У випадку використання такого способу водопостачання не потрібно встановлювати додаткове очищення.

Під час планування способу водопостачання варто звернутись до сусідів, порадитись з ними, щоб дізнатись, яким варіантом вони скористалися на своїй території.

Фахівці, знайти яких можна на ресурсі Послуги.UA, зможуть порадити, яку водоочисну систему варто встановити після того, як візьмуть проби води. Потрібно провести хімічний аналіз речовини, ґрунтуючись на результатах якого будуть надані рекомендації.

Виберіть для організації системи автономного водопостачання кваліфікованих виконавців. Це буде гарантією їх якісної роботи і тривалого терміну користування свердловиною, яка буде давати воду високої якості.
 
Аватар korolyanka Яна Король
Журналист/Mixinform


Читайте также

Комментарии (0)
avatar