Главная › Новости › Статьи
Статьи

Як вибрати електрочайник

24.06.2023 2399 0.0 0
Як вибрати електрочайник
Електричний чайник можна знайти практично в кожній домашній чи офісній кухні. Цей пристрій дозволяє за короткий час отримати гарячу воду для приготування їжі чи напоїв. Розглянемо основні параметри вибору.
 

Типи

Конструкція електрочайника дуже проста: це ємність із нагрівальним елементом, що використовується для нагріву та кип'ятіння води. Проте зараз в асортименті магазинів представлено не лише звичайні електричні чайники, а й прилади, які за деякими параметрами їх перевершують.

Термопот

Являє собою гібрид чайника й термоса, оскільки може зберігати та підтримувати певну температуру (визначається користувачем) рідини всередині. Такий пристрій коштує дещо дорожче, та й воду він гріє довше.

Термопоти є особливо популярними серед сімей із маленькими дітьми: дуже зручно, коли в доступі завжди є запас води певної температури. Також актуальність термопотів зросла цієї зими, коли за відсутності електроенергії потрібно було всіма способами намагатися зберегти напої гарячими.
 

Диспенсер

Диспенсер гріє воду безпосередньо в процесі наливання в чашку. Цей прилад дозволяє уникнути зайвих витрат електроенергії: дуже важко в чайнику нагріти саме потрібну порцію рідини та до необхідної температури. Але коштують такі моделі дорожче, якщо порівнювати зі звичайним електрочайником.
Як вибрати електрочайник

Матеріал корпусу

Вибір матеріалу корпусу не тільки важливий в плані інтеграції приладу в інтер’єр кухні, а й значно впливає на характеристики.
 

Метал

Метал має стильний і привабливий вигляд, довго зберігає початковий стан і стійкий до механічних впливів. Проте не треба забувати про високу теплопровідність цього матеріалу: стінки приладу швидко нагріваються, що підвищує ризик випадкових опіків. Особливо важливо це враховувати, якщо вдома є маленькі діти.
 

Пластик

Легкий та доступний за ціною матеріал. Вода в пластиковому електрочайнику нагрівається трохи швидше, бо він має низьку теплопровідність і «не забирає» температуру. Широка колірна палітра дозволяє покупцеві вибрати модель, яка ідеально підходить для певного приміщення.

Проте пластик низької якості може містити шкідливі речовини, які в процесі використання потраплятимуть у воду. Тому уважно вибирайте виробника електричного приладу та купуйте техніку лише в перевірених магазинах. Вибрати для себе якісний електричний чайник і перевірити гарантію якості виробника завжди можна в каталозі allo.ua в Дніпрі.
 

Кераміка та скло 

Скло або кераміка є безпечними та привабливими на вигляд матеріалами. Проте коштують такі чайники трохи дорожче. До того ж потребують особливого догляду та бояться ударів і різких температурних перепадів.
 

Пластик і силікон

Складаний електрочайник є новинкою на ринку електроніки, яку вже встигли оцінити користувачі, яким часто доводиться їздити у відрядження, та мандрівники. Силікон є досить делікатним матеріалом, тому купувати такий прилад додому для постійного користування не варто.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Mixinform



Комментарии (0)
avatar