Главная › Новости › Техно
Техно

Фріланс за кордоном: огляд популярних бірж фрілансу для українців

03.06.2022 468 0.0 0
Фріланс за кордоном: огляд популярних бірж фрілансу для українців

Зарубіжні біржі вже давно є одним із найпопулярніших джерел для пошуку замовників серед українців. Незважаючи на наявність у нашій країні аналогічних сервісів, які анітрохи не поступаються за якістю іноземним, багато хто все ж таки бажає розширювати географію. Раніше фахівцям доводилося користуватись послугами російських сервісів і головною причиною такого вибору було банальне знання російської мови. У сучасних умовах дедалі більше людей відмовляється від підтримки країни-росії, тому реєструються на західних біржах фрілансу, які можуть приносити стабільний дохід у часи війни. Які ж із них справді заслуговують вашої уваги?

Upwork

Американський проект, створений у 2014 році. Єдина мова, якою доступний сайт – англійська. Upwork зарекомендував себе як один із найбільших та найбільш затребуваних фрілансерських сервісів, який користується величезним попитом серед фахівців та замовників у всьому світі. Тут доступна робота у різних напрямках. Йдеться про розробку ПЗ, дизайнерські послуги, написання текстів, акторство, монтаж і так далі.

Щоб розпочати виконання замовлень або доручити завдання виконавцю, спочатку потрібно зареєструватися на біржі як замовник або фрілансер. Переважна більшість українців створюють облікові записи виконавців, тому пропонуємо докладніше ознайомитись саме з цією опцією.

  • Потрібно обрати свої вміння, вказати досвід роботи та бажані для виконання замовлення.
  • Модератори проекту мають право попросити пройти процедуру верифікації для підтвердження особи користувача.
  • У ході виконання проектів замовники залишатимуть оцінки та відгуки про те, наскільки якісно та оперативно було виконано роботу.

Як виконавець, так і замовник можуть бути впевнені, що вони не будуть обдурені – все завдяки безпечній оплаті. Коли замовник обирає виконавця, він резервує кошти та оплачує роботу. Однак, щоб фрілансер отримав гроші, йому потрібно буде виконати замовлення і чекати на схвалення від роботодавця. Така угода супроводжується комісією. Для виведення зароблених коштів фрілансери з України переважно обирають платформу Payoneer.

Upwork є популярною міжнародною біржею, де кожен зможе знайти для себе потрібну роботу. При цьому враховуйте, що одразу після реєстрації забезпечити себе стабільним заробітком буде складно – спочатку потрібно зарекомендувати себе як кваліфікований спеціаліст, на якого можна розраховувати.

Читайте також: Клієнти з Upwork — шлях від 0 до 50K.

Freelancer

Freelancer

Австралійський сервіс, що функціонує вже понад 18 років. Сайт локалізований на безліч мов – доступна частково й українська. Процедура реєстрації та процес співпраці між замовниками та виконавцями практично аналогічні Upwork – спочатку створюється та заповнюється профіль, потім можна шукати роботу та пропонувати свої послуги замовникам, роблячи ставки. Для біржі характерні такі особливості:

  • Для публікації доступні як проекти, так і тендери, які мають на увазі ознайомлення з готовими роботами та вибір кращої.
  • Можна розпочати співпрацю зі спеціалістом без створення спільного проекту.
  • Є вітрина, яка служить для демонстрації кращих фріланс-проектів у різних категоріях.

Також у фрілансера є можливість складання іспиту, а в замовника – публікація преміум проектів, які побачить більше виконавців, ніж зазвичай. Українці вважають за краще знімати зароблені кошти через Payoneer. Freelancer у багатьох аспектах схожий на Upwork, тому обирати ту чи іншу платформу варто виходячи зі своїх уподобань.

Fiverr

Fiverr

Йдеться про ізраїльську біржу для фрілансерів, яку було запущено у 2010 році. Вона принципово відрізняється від двох вищеописаних сервісів – як мінімум тим, що спочатку після запуску на біржі всі послуги на ній продавалися по 5$. Fiverr використовується переважно для виконання невеликих замовлень. Так, виконавців можуть попросити скласти тревел-план, зняти розпакування того чи іншого продукту, написати короткий текст і таке інше. Щоб знайти відповідного виконавця, замовник повинен ознайомитися з портфоліо спеціалістів та обрати фрілансера, який підходить найкраще.

Схема оплати послуг у 5$ використовується досі, проте з моменту своєї появи вона зазнала деяких змін. Ця ставка передбачає виконання мінімальної роботи, що займає кілька хвилин. Найчастіше роботодавці замовляють більш тривалі за часом доручення, тому вони обирають розширений пакет, який вимагає більш значних фінансових вливань. Оскільки біржа виступає свого роду посередником між виконавцем та замовником, вона бере 20% комісію собі.

Fiverr зарекомендував себе як унікальний проект, який істотно відрізняється від своїх конкурентів в особі Upwork і Freelancer. Фрілансери, які втомилися постійно робити ставки під проектами, обов'язково оцінять цей сервіс. Замовникам, у свою чергу, достатньо буде ознайомитися з портфоліо виконавців, після чого звернутися до фахівців, чиї роботи зацікавили їх найбільше. Кожна з вищеописаних бірж займає солідну частину ринку фрілансу та пропонує виконавцям, замовникам безпечні умови співпраці. Ознайомившись з особливостями роботи кожного проекту, ви зможете легко обрати для себе підходящий варіант.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform



Комментарии (0)
avatar