Главная › Новости › Статьи
Статьи

Чому так важливо вносити «елемент якості» із використанням добрива Калій Актив ТМ «ДоброДІЙ»?

09.05.2021 577 0.0 0
Чому так важливо вносити «елемент якості» із використанням добрива Калій Актив ТМ «ДоброДІЙ»?

Про важливість калію у системі живлення рослин, напевно знає кожен. Адже він на пару з азотом та фосфором входять до групи NPK, що вноситься з добривами для хорошої врожайності. Однак, є ті, які дещо недооцінюють його користі. Калій покращує стійкість рослин до дії різних негативних факторів (хвороб, шкідників, нестійкої погоди), транспортує продукти фотосинтезу з органів вегетації до плодоносних органів, а основне, це те, що він відповідає за оптимізацію якісних характеристик, через що, часто зветься «елементом якості».

Так, з його допомогою овочі та фрукти мають гарну форму, колір, збільшується в них кількість вітамінів, цукру, крохмалю та інших важливих складників, кращою стає текстура плодів. Також, велику роль калій відіграє в регуляції лежкості та зберіганні товарного виду. Окрім цього, саме калій є активним учасником формування квітів та плодів. При його дефіциті, культура піддається різним хворобам, листя стає жовтим, бурим та з часом відмирає. Саме тому, даний елемент вносять в період сходжень та в часі, коли рослина підготовляється уже до зими. Проте, слід сказати, що в порівнянні з іншими елементами, він виноситься з врожайністю у не значній кількості, адже основним місцем його зосередження є солома та інші пожнивні залишки культур.

Сільськогосподарські рослини поглинають калій у вигляді іону (K+) з ґрунту, однак одних цих запасів, насправді, зовсім не вистачає для забезпечення усіх потреб зростаючих високоврожайних рослин. Тому, тут аж ніяк не обійтись без використання органо-мінерального добрива Калій Актив від ТМ «ДоброДІЙ».

ОСОБЛИВОСТІ ДОБРИВА КАЛІЙ АКТИВ ТМ «ДОБРОДІЙ»

Продукт розроблений для позакореневого підживлення с/г рослин, з метою повноцінного забезпечення їх калієм. У своєму складі, дане добриво також містить регулятори росту рослин, гумінові та фульвокислоти, а також, хелатовані карбоновими кислотами мікроелементи. Усе це, сприяє швидкому та повному засвоєнню корисних та таких необхідних для рослин речовин.

Чому так важливо вносити «елемент якості» із використанням добрива Кал

Переваги використання добрива Калій Актив від ТМ «ДоброДІЙ»:

  • пом’якшує негативну дію гербіцидів на рослину;
  • впливає на зростання культури та збільшує кількість квіток;
  • підсилює тургор рослини;
  • покращує рівень засвоєння азоту й заліза;
  • позитивно впливає на розмір плодів, їх якість, харчову цінність продукції.

Рекомендовано, проводити застосування добрива Калій Актив згідно рекомендацій відповідно до фази вегетації рослин, а для отримання кращого результату з ймовірним збільшенням врожаю у поєднанні з органо-мінеральним комплексом ДоброДІЙ.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform



Комментарии (0)
avatar