Главная › Новости › Статьи
Статьи

Чим відрізняються броньовані двері від звичайних вхідних?

17.03.2023 363 3.8 0
Чим відрізняються броньовані двері від звичайних вхідних?
Для забезпечення максимального захисту майна від зловмисників, багато громадян все частіше звертають увагу на броньовані двері. В порівнянні зі звичайними вхідними дверями – броньовані мають комплексний посилений захист від злому, котрий складається із багатьох факторів. Про них і розповість детальніше ця стаття.

Зараз бронедвері купити може кожен громадянин. І хоча дешевою таку покупку назвати не можна, все ж вона виправдана в деяких випадках. Найчастіше їх купують жителі неблагополучних районів міста із підвищеною криміногенною ситуацією. Також вони можуть бути корисними людям, які дуже переймаються за себе і власне майно та потребують захисту від діяльності груп злочинців. В будь-якому випадку мета покупки залишається незмінною – максимальний захист помешкання.

Всі броньовані двері діляться на класи по зломостійкості. Їх існує шість, де перший клас – з найслабшим рівнем захистом, і, відповідно шостий –  з найвищим. У випадку використання броньованих дверних конструкцій для найкращого захисту житлових будівель найчастіше використовують вироби третього та четвертого класів зломостійкості. Більш масивні та захищені двері є надлишковими і занадто дорогими для застосування в звичайних побутових умовах. Вони використовуються для захисту сейфових приміщень, магазинів тощо.
Чим відрізняються броньовані двері від звичайних вхідних?
В залежності від класу зломостійкості двері мають в своїй конструкції певні захисні опції та елементи. Найчастіше це:
 
  • Збільшена товщина сталевого листа (від 2 мм і більше).
  • Броненакладка -  являє собою цілісну сталеву конструкцію з єдиною рухомою частиною – тією, в яку входить ключ.
  • Додаткові антизрізи – спеціальні виступи на дверному полотні, котрі при закриванні дверей входять у відповідні отвори в дверній коробці. Таким чином двері не можуть бути демонтовані навіть у випадку зрізання дверних петель.
  • Марганцева пластина служить додатковим захистом сувальдного замка від злому та висвердлювання. Монтується між замком та дверною обшивкою.
  • Утоплена броненакладка – отвір для ключа знаходиться в циліндрі, що значно ускладнює його демонтаж  при зломі. Виконує також декоративну роль.
  • Кишеня для замка - пластини, що вмонтовані в дверну конструкцію і утворюють своєрідну нішу, тим самим ізолюючи його з внутрішньої і зовнішньої сторони.
  • Девіатори  - являють собою замикаючий пристрій, що складається із штифтів в дверях та відповідних пазів у дверній коробці, які розташовані по всьому периметру виробу. Вони приєднані до замка і при запиранні дверей приводяться в дію ригельними тягами.
  • Використання спеціального сплаву металу при виготовленні дверного полотна. Він має підвищену стійкість до застосування потужного ріжучого електроінструменту, а також стійкий до висвердлювання.
Звичайно, «невбиваних» виробів не існує. І броньовані двері також не виключення, але в той же час їх використання значно підвищить захист вашого помешкання.

Також варто відмітити вартість броньованих дверей. Посилений захист в будь-якому випадку вплине на вартість дверних конструкцій. Ціна залежатиме від кількості захисних елементів та класу зломостійкості в цілому. В той же час, для громадян, котрі хочуть максимально захистити своє помешкання ,придбання бронедверей - вірне рішення.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Mixinform



Комментарии (0)
avatar