Главная › Новости › Статьи
Статьи

Чим обертають роли? Варіанти на будь-який смак!

02.12.2021 629 0.0 0
Чим обертають роли? Варіанти на будь-який смак!
Чим обертають роли? Варіанти на будь-який смак!Зовнішній вигляд традиційного роли - рис з начинкою, загорнутий у сухий лист висушених водоростей норі (водорість виду Порфіра). І всі звикли до того, що рис загортають саме у них. Водорості цілеспрямовано вирощують на спеціальних фермах, особливим чином обробляють, пресують та сушать. В результаті виходять тонкі сухі листи, які використовуються в процесі виготовлення ролів.

Однак, це далеко не єдиний продукт, що використовується для загортання рисового рулету з начинкою. У Японії, Китаї, Таїланді та Кореї використовують різні продукти для приготування цієї страви. Якщо ви хочете на власні очі побачити, у що завертають роли, зробити замовлення можна на kotosushi.
Чим обертають роли? Варіанти на будь-який смак!

Сир тофу

Тофу - це соєвий продукт, зовні схожий на звичайний сир. Сам по собі тофу практично не має смаку та запаху, але він вкрай корисний з точки зору наявності макро та мікроелементів, різних вітамінів. Також, він вважається дієтичним продуктом.

Перед використанням тофу підсмажують, часто додатково підфарбовують харчовими барвниками для привабливого зовнішнього вигляду. У Японії, Китаї та інших азіатських країн тофу досить часто використовують, щоб загортати рис з начинкою. При цьому начинка може бути будь-якою:
 
  • · червона чи біла риба (варена, смажена, сира чи приготовлена на пару);
  • · вугор у будь-яких варіаціях;
  • · креветки;
  • · різні види сиру;
  • · гребінці;
  • · ікра;
  • · огірки;
  • · авокадо;
  • · восьминіг та інші морепродукти.

Тофу робить роли більш ніжними та дещо «вершковими».
Чим обертають роли? Варіанти на будь-який смак!

Яєчний омлет

Омлет із курячих або качиних яєць під назвою «тамаго» – ще один популярний продукт, що часто використовується для приготування ролів. Омлет готують із цукром, рисовим оцтом та соєвим соусом. Зазвичай омлет роблять тонким, і в нього акуратно загортають рис із начинкою, використовуючи бамбуковий килимок (макісу).

У Японії для приготування цього омлету є окрема сковорідка, яка має назву «тамагоякі». Звичайно, що рецепти та пропорції у різних кухарів можуть відрізнятися.
 

Рисовий папір

Ще в Японії іноді використовують рисовий папір. Готують його на спеціальному устаткуванні з рисового борошна та води з додаванням солі. Потім підсушують. Загортати роли в рисовий папір так само легко, як і в сухі водорості норі.
 

Інші продукти

У європейських країнах часто використовують червону або білу рибу (рибні слайси), ікру (чорну та червону), бекон, тонку «пелюстку» огірка і навіть кунжут. Їх досить легко приклеювати на зовнішній бік ролу до рису, якщо він правильно зварений.

Усі представлені продукти більш ламкі та тендітні порівняно з норі. Тому готувати роли з яєчним омлетом «тамаго», рисовим папером чи тофу складніше. Для цього вже потрібен досвід та певний рівень майстерності. Можливо, саме тому в європейських країнах популярнішими є роли з сухим листям водоростей норі або червоною рибою замість них.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Mixinform


Читайте также

Комментарии (0)
avatar