Главная › Новости › Статьи
Статьи

Вибір окулярів для корекції зору: чому варто довірити це завдання професіоналу

03.11.2023 355 0.0 0
Вибір окулярів для корекції зору: чому варто довірити це завдання професіоналу

Окуляри є найпоширенішим засобом для корекції поганого зору. Однак, дуже важливим у цьому плані є вибір відповідної моделі. Найкращий спосіб підібрати оптимальний варіант з урахуванням індивідуальних особливостей – це перейти за посиланням та записатися на консультацію до офтальмолога.

Як зрозуміти, що окуляри підібрані неправильно

Найбільш очевидною ознакою вибору невідповідної моделі окулярів виступає низька якість зору в них і погана чіткість. Якщо для того, щоб прочитати текст або розглянути зображення, доводиться напружувати очі, значить оптика не справляється з покладеним на неї завданням. Про неправильно підібрані окуляри може свідчити й низка астенічних симптомів, а саме:

  1. Швидка поява зорової втоми.
  2. Виникнення головного болю.
  3. Запаморочення та нездужання.
  4. Очний біль.
  5. В окремих випадках, навіть нудота.

Також неправильно обрана оптика може сприяти появі зорових спотворень під час її експлуатації, включно з розмитістю, виникненням ореолів або двоїнням об'єктів.

Різновиди лінз

Існує кілька видів лінз, які можуть використовуватися в окулярах:

  • монофокальні;
  • біфокальні;
  • мультифокальні.

Перший тип лінз має рівномірну оптичну силу по всій площі. Другий вид має дві зони бачення — дальню і ближню. Третій різновид також називають прогресивним. Крім дальньої та ближньої, вони також налічують середню зону бачення. Також лінзи можуть ділитися на дві категорії за дизайном — на асферичні та сферичні. Перші мають опуклість, що змінюється від центру до периферії. Другі мають ідентичний радіус кривизни.

Вибір окулярів для корекції зору: чому варто довірити це завдання проф

Особливості вибору

Якщо завдання вибору лінз слід довірити фахівцеві, то в плані зовнішнього вигляду слід виходити з власних смакових уподобань. Головним елементом окулярів, що визначає їхній дизайн, виступає оправа. Розрізняють такі види оправ:

  • Квадратна.
  • Кругла.
  • Панто.
  • Котяче око.
  • Інші.

При виборі відповідної оправи слід виходити з форми обличчя.

Вибір окулярів – відповідальне завдання, яке слід довірити професійним лікарям-офтальмологам, оскільки від цього залежить не тільки якість зору, а й здоров'я організму загалом. А в разі наявності найменших сумнівів щодо якості обраної оптики, слід звертатися за консультацією до фахівців для звірки зору та отримання нового рецепта. Також слід враховувати, що зоровій системі знадобиться певна кількість часу для звикання до нової оптики, а тому занадто поспішних висновків робити не варто.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform



Комментарии (0)
avatar