Главная › Новости › Россия
Россия

Россия выдвинула ультиматум США

23.02.2021 310 0.0 0
Россия выдвинула ультиматум США
Приводом для ультиматуму стала Договір про відкрите небо.

Росія завершить внутрішньодержавні процедури щодо виходу з Договору про відкрите небо (ДОН) до літа, якщо США не повернуться в угоду, заявив голова делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки і контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов, повідомляють росЗМІ.

«Внутрішньодержавні процедури щодо виходу Російської Федерації з договору тривають. За нашими оцінками, до літа поточного року вони можуть закінчитися», - зазначив Гаврилов.

За його словами, якщо США до цього часу не заявлять про готовність повернутися до договору, Москва передасть депозитаріям - Угорщини та Канаді - ноту про вихід з ДОН.

Гаврилов пояснив, що після цього почнуться шість місяців, відповідно до договору, які передують остаточному виходу Москви.

Російський представник також зазначив, що Росія, як і раніше, готова до конструктивного діалогу з США.

«Російська Федерація не буде до безкінечності чекати, коли у Сполучених Штатах визначаться з готовністю повернутися до ДОН. Наша внутрішня робота триває щодня», - резюмував Гаврилов.

Нагадаємо, у січні Міністерство закордонних справ Росії заявило про початок процедури виходу країни з Договору про відкрите небо.

Договір про відкрите небо підписаний 24 березня 1992 року у Гельсінкі представниками 23 держав-учасниць ОБСЄ.
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Mixinform

Комментарии (0)
avatar