Літ..." /> Літ...">
Главная › Новости › Статьи
Статьи

Основні характеристики літньої гуми

04.05.2021 727 2.5 0
Основні характеристики літньої гуми
Літні шини необхідні кожному автовласнику. Вони необхідні на весняно-літній період, коли на вулиці тепло, а влітку — ще й жарко. Покришки для літа створені таким чином, щоб забезпечити якісне зчеплення з дорогою в умовах теплої пори року і відсутності криги, снігу бруду. Перед покупкою покришок, необхідно знати про основні характеристики, щоб зробити правильний вибір.
Основні характеристики літньої гуми

Літня гума та її особливості

Літні покришки створені спеціально для теплої пори року. Відмінність починається з самого матеріалу, який володіє низькою в'язкістю — і не деформується від високих температур. Так колесо отримує хороше зчеплення з поверхнею. Літні покришки відрізняються від зимових і малюнком протектора. Для літа на них роблять глибокі поздовжні канавки — вони добре відводять воду і бруд. Для зими застосовують більш глибокі виводні канавки, що утворюють дренажну систему. Так колесо краще рухається по снігу і льоду (більше про зимові шини).

Ще одна відмінність літніх шин — відсутність шипів. У них немає потреби, адже погодні умови дозволяють комфортно пересуватися і без таких заходів. За своїми характеристиками покришки для літа відрізняються такими особливостями:
 
  1. Типорозмір — позначає співвідношення висоти і зовнішнього діаметра колеса.
  2. Малюнок протектора — він може бути симетричним спрямованим і ненаправленим, асиметричним.
  3. Індекс швидкості — позначає максимально допустиму швидкість, яку може розвивати автомобіль при русі на цих покришках.
  4. Індекс навантаження — позначає вагу, яку здатне витримати колесо на максимальній швидкості.
  5. Конструкція каркаса — може бути діагональною і радіальною.
Вибирати літню гуму необхідно, відштовхуючись від характеристик вашого автомобіля. Зазвичай виробник вказує, гума з якими характеристиками є найбільш відповідним варіантом для вашої машини.
Основні характеристики літньої гуми

На що звертати увагу при виборі покришок для літа?

Сучасний ринок пропонує великий вибір покришок від різних виробників. Це може значно ускладнити покупку, адже такий асортимент змусить розгубитися практично будь-кого.

Не залежно від того, покришки якого бренду ви вибираєте, звертати увагу потрібно на такі характеристики:
 
  • Мінімальний гальмівний шлях.
  • Хороша керованість на різних швидкостях.
  • Надійне зчеплення на мокрому асфальті.
  • Тривалий термін служби.
  • Репутація самого бренду і продавця.
  • Вартість покришок.
Вибирайте шини від перевіреного виробника і бренду, який відмінно зарекомендував себе. Зазвичай, такі компанії працюють вже багато років — і їм довіряє безліч автолюбителів.
 
Аватар korolyanka Яна Король
Журналист/Mixinform



Комментарии (0)
avatar