Главная › Новости › Бизнес
Бизнес

Які тенденції SEO набирають популярність у 2022 році

29.01.2022 1138 0.0 0
Які тенденції SEO набирають популярність у 2022 році

Які сюрпризи у SEO підготував нам 2022 рік, і над чим потрібно працювати? Що зробить сайт конкурентним та прибутковим – поговоримо про це. 

Google EAT

Експерти готуються до підвищення важливості цих факторів. Оптимізаторам доведеться більше уваги приділити тому, як показувати авторитетність, досвід і надійність на своїх сайтах. Тобто має бути глибоке опрацювання контенту. Деякі поради, як покращувати матеріали за концепцією EAT:

  • Досвід – створюйте експертний контент з посиланнями, зображеннями, слайдами, таблицями, уникайте неточної або застарілої інформації.
  • Авторитет – доводьте популярність сторінки посиланнями й згадками на якісних тематичних ресурсах.
  • Надійність – продемонструйте експертність творців контенту й команди завдяки оглядам, нагородам, відгукам.

Usability

З виходом алгоритму Page Experience користувацький досвід стає ключовим поведінковим фактором. Апдейт містить вимоги до сайтів:

  • Покращена мобільна версія.
  • Висока швидкість завантаження сторінок.
  • Відсутність вірусів і прихованого контенту, повна безпека для користувачів.
  • Відсутність настирливих банерів і рекламних оголошень.

Варто позбавитися від зайвого контенту на сторінці, поліпшити наявний, переконатися в актуальності сертифіката HTTPS, оптимізувати розміщення кнопок, зображення динамічного вмісту.

Голосовий пошук

Згідно з дослідженнями Search Engine Land, голосовим помічником для пошуку користуються майже 50% людей. Давно пора оптимізувати сайти з урахуванням цього критерію. 

  • Приділяйте особливу увагу розмовному маркетингу – пишіть статті й описуйте товари так, ніби ви розповідаєте щось друзям. Коли в тексті є розмовні слова, які користувач застосовує при голосовому наборі, релевантність контенту підвищується.
  • Оптимізуйте ключові слова так, щоб вони краще відповідали пошуковим запитам розмовної мови. 
  • При голосовому пошуку люди часто використовують слова де, як, скільки коштує. Можна включити кілька таких слів у контент, а також надати відповіді на питання через FAQ.

Швидкість завантаження сайту

Гугл хоче отримувати відповіді якомога швидше, як і самі користувачі. При слабкій швидкості завантаження ймовірність поганого ранжирування сайту збільшується. Отже, буде зменшення трафіку.

Які тенденції SEO набирають популярність у 2022 році

Ще більше коротких відео

З появою додатків Instagram, Tik Tok люди полюбили короткі ролики. Використовуйте їх у просуванні сайту. Можна створювати невеликі інструкції, відео презентації, ролики про компанію й товари.  

Google-відповіді – Featured Snippets

Продовжиться виведення ТОП-списків у верхній частині видачі. З великими ресурсами доведеться боротися шляхом якісної оптимізації сніпетів: розширювати, додавати експертності й більше корисної інформації. Порада на 2022 рік: починайте працювати з Google-відповідями. Пошуковик буде продовжувати давати відповіді на все більшу кількість запитів прямо на сторінці з результатами видачі.    

Джерело: https://seo-creative.com/seo-optymizatsiya-saytu

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform


Читайте также

Комментарии (0)
avatar