Главная › Новости › Статьи
Статьи

Як використовують термостійкий скотч та в яких сферах

29.01.2024 563 5.0 0
Як використовують термостійкий скотч та в яких сферах

Сьогодні у дуже багатьох сферах почали використовувати термостійку клейку стрічку. Це пов'язано з тим, що термостійкий скотч дуже важко деформується, а його клейка основа не втрачає своїх властивостей навіть під впливом високих температур. Ще одна перевага продукції — вона не залишає слідів на поверхні після видалення.

Види продукції

Сучасні виробники навчилися створювати декілька різновидів термостійкої стрічки з клейкою основою. Основна відмінність видів у тому, що для створення матеріалу можуть використовувати різні основи, які підходять для різних температур і сфер застосування:

  • Полімерна стрічка. Вона зазвичай фасується у невеликі рулони по 30 м і може мати ширину від 5 до 50 мм. Її особливості у тому, що вона не проводить електроенергію. Також вона не псується при температурі до 200°. Доступні й двосторонні варіанти, які мають більше шарів.
  • Малярська. Її зазвичай виготовляють з крепованого паперу, який з'єднують зі штучним каучуком. Ця стрічка також стійка до високих температур, але буде ефективна до 120°.
  • Фольгована. Основою для цієї стрічки слугує тонка фольга. При цьому одна або дві сторони обробляються клейовим шаром зі штучного каучуку. Показник допустимого нагрівання визначається завдяки товщині виробу.

Де буде корисна така продукція

Термостійка клейка стрічка в односторонньому та двосторонньому виконанні знаходить своє застосування в різних галузях.

Електроніка

В цій сфері найбільшою популярністю користується коптонова та полімерна термостійка стрічка. Вона дозволяє захистити електронні компоненти на друкувальних платах під час перегрівання. З її допомогою можна не переймаючись користуватись паяльником, феном або проводити ремонт хвильовим методом. Також за допомогою цієї стрічки можна фіксувати невеликі деталі. Нею можна обгортати катушки, деталі трансформаторів і моторів у різних пристроях. Є також спеціальний різновид скотчу, який дозволяє кріпити радіатори до нагрівних компонентів електронних пристроїв (це двосторонній скотч з полімерною основою).

Як використовують термостійкий скотч та в яких сферах

Будівництво

У цій сфері надзвичайно затребувані алюмінієві стрічки. Вони дозволяють створювати герметизацію з'єднань під час монтажу полотен та при формуванні покриття, яке може відбивати теплову енергію. Вони будуть корисні при з'єднанні труб димоходів із металу і елементів вентиляційних систем. Можуть використовуватися при з'єднанні деталей печі, камінів та інших конструкцій з відкритим джерелом вогню.

Сублімаційний друк

У цій сфері скотч з полімерною основою дозволяє швидко та легко фіксувати ескіз на різних матеріалах. Він чудово себе показує при роботі з керамікою, тканиною, дерев'яними деталями, металом, склом й пластиком. Стрічка може зафіксувати усі елементи максимально надійно, тому можна легко та швидко наносити різні зображення на відповідні вироби.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform



Комментарии (0)
avatar