Главная › Новости › Статьи
Статьи

Як швидко підготуватись до ЗНО: декілька порад майбутьнім студентам

06.11.2022 396 0.0 0
Як швидко підготуватись до ЗНО: декілька порад майбутьнім студентам

ЗНО або внутрішнє незалежне оцінювання є іспитом, з яким доведеться зіткнутися кожному учневі після завершення навчання в школі для подальшого вступу до вищих навчальних закладів. Тому до підготовки до цього іспиту слід поставитися з максимальною відповідальністю. Більше інформації можна знайти тут https://planetaclub.com.ua/uk/pidgotovka-do-zno-onlayn на перевіреному сайті, а нижче наведено основні рекомендації, які допоможуть грамотно підійти до підготовки до ЗНО.

5 основних порад для підготовки до ЗНО

Серед усіх рекомендацій, які допоможуть підготуватися до цього екзамену, можна виділити такі п'ять.

Готуватись потрібно заздалегідь

Як і до будь-якого іспиту, починати готуватися до ЗНО слід заздалегідь, оскільки дане оцінювання включає питання по всій шкільній освітній програмі, що була пройдена на ці роки. Вивчити таку велику кількість матеріалу за кілька місяців просто нереально, а тому починати підготовку бажано як мінімум на початку 11 класу, а ще краще - під кінець 10-го.

Необхідно правильно вибрати формат підготовки

Також важливо вибрати правильний формат підготовки, адже покрокове повторення та вивчення програми буде набагато ефективнішим, ніж хаотичний підхід. Багато школярів вважають, що в силах впоратися з підготовкою до ЗНО самостійно, але насправді все виявляється набагато складнішим, ніж здавалося спочатку. Заняття з репетитором під час підготовки до оцінювання однозначно будуть більш результативними та окупляться в майбутньому.

Проходити тести слід регулярно

Найкраще запам'ятовується та інформація, яка піддається регулярному повторенню, а тому учням важливо тримати себе у формі та постійно повторювати вивчене. Добре для цього підійдуть регулярні проходження тестів, що дозволятиме «набити руку». Не слід недооцінювати ефективність і минулорічних тестувань, адже вони також можуть виявитися досить корисними.

Варто підписатися на групи з підготовки до ЗНО

Щоб підвищити ефективність підготовки до іспиту також можна вступити до тематичних спільнот у соціальних мережах, де інші учні ділитимуться корисною інформацією, наприклад:

  1. Освітніми фільмами.
  2. Відеоуроками.
  3. Тестуванням.
  4. Ресурсами з актуальними даними.
  5. Іншим навчальним матеріалом.
Як швидко підготуватись до ЗНО: декілька порад майбутьнім студентам

Слід знайти «суперника»

Куди цікавіше готуватися не поодинці, а з другом, який виступатиме так званим «суперником». Відчуття конкуренції дозволить зробити процес підготовки не лише веселішим, а й ефективнішим.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform



Комментарии (0)
avatar