Главная › Новости › Статьи
Статьи

Як правильно вибирати відеооператора на весілля?

20.02.2020 506 0.0 0
Як правильно вибирати відеооператора на весілля?
Весілля – це завжди свято, яке хочеться запам’ятати надовго. Щоб зберегти найбільш приємні моменти на весіллі, слід знімати все і потім вибирати найкраще. Для цього можна залучати відповідного спеціаліста - відеооператора.

Відеооператор на весілля – це професія, яка потребує специфічних навичок. Пропозицій таких послуг чимало, але далеко не від кожної людини з камерою можна отримати задовільний результат. Для того щоб серед величезної кількості відеооператорів вибрати відповідного фахівця, слід в якості орієнтира скористатися кількома відносно простими параметрами.

Основні критерії вибору

Перше, з чого слід починати підбір оператора, - це та кількість коштів, яку людина готова витратити. Але при цьому важливо враховувати, що послуги дійсно кваліфікованих відеооператорів не можуть коштувати дешево. На цьому не варто економити, бо сплачують тут не просто за разову роботу, а за пам’ять на довгі роки.

Ще один важливий аспект - це якість готових робіт. Так, в обов'язковому порядку слід звертати увагу на те, чи справді свої роботи представляє оператор. Так, важливо, щоб на відео були відповідні логотипи, а також інші знаки, по яким можна встановити автора.

Дуже важливо самостійно переглянути відео, яке було знято оператором. Це дозволить вибрати того, хто робить найбільш якісну зйомку.
Як правильно вибирати відеооператора на весілля?

Види зйомки

Сьогодні можна вибрати зйомку однією камерою або ж декількома. Вибирати одну камеру можна в таких випадках:
  • Необхідність в зйомці невеликого фільму.
  • Монтаж відеокліпу.
  • Потреба в статичної зйомці.

Зйомка двома камерами

Віддаючи перевагу зйомці двома камерами, можна отримати:
  • Зйомку, яка виконана з різних ракурсів. В результаті, в відео можуть бути присутніми кілька подій, які відбувалися одночасно.
  • Один з операторів може вести статичну зйомку, а другий - динамічну.

Додаткові фактори

Щоб спростити вибір оператора, можна звернутися у весільні агенції, список яких пропонує HotWed. Вони співпрацюють тільки з кваліфікованими фахівцями, у яких весілля – основний фах.

При виборі також слід звернути увагу на кілька ключових параметрів:
  • Техніка, яка використовується для зйомок. Дуже важливо, щоб досвідчений оператор мав професійну відеокамеру, за допомогою якої можна вести максимально якісну зйомку.
  • Методи обробки, використані при обробці відео і при монтажі фільмів.
  • Відгуки. Дуже важливо ознайомитися з тими відгуками, які були залишені колишніми клієнтами. Дуже часто клієнти в відгуках вказують те, які саме плюси можна отримати. Крім цього, нерідко у відгуках вказують і мінуси.
Таким чином, щоб вибрати відеооператора, який би зміг зняти якісне весільне відео, необхідно брати до уваги всі перераховані вище аспекти. Це на порядок спростить процес підбору.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform



Комментарии (0)
avatar