Главная › Новости › Статьи
Статьи

Як правильно вибирати суші?

13.12.2019 632 0.0 0
Як правильно вибирати суші?
Суші - це одна із тих страв, які можна подавати практично в будь-якій ситуації. Не має значення той факт, чи прийдуть гості або людина захоче провести час зі своїми близькими. В будь-якій ситуації можна замовити суші на доставку
і з задоволенням ними поласувати. Але для того щоб порадувати рідних дійсно смачною і поживною стравою, слід знати, як правильно і грамотно вибирати суші.

Які інгредієнти обов'язково входять до складу суші?

Основні інгредієнти - це правильно відварений рис, а також морська риба. Але ті люди, які дійсно цінують японську кухню, розуміють, наскільки важливо, щоб разом з основними інгредієнтами подавалися і такі, як овочі, соус соєвий, а також васабі та імбир.

При приготуванні класичних суші використовується такий рецепт:
  • Довгозернистий рис відварюємо.
  • Розкладаємо рис на спеціально підготовлені водорості (норі).
  • На рис викладаємо заздалегідь обрану начинку, наприклад, певні овочі, морепродукти.
  • Звертаємо рулет за допомогою спеціально підготовленого бамбукового килимка.
  • Для нарізки ролу використовується гострий ніж. Додатково його можна змочити холодною водою.
Щоб наситити суші оригінальним смаком, можна скористатися додатковими інгредієнтами. За допомогою таких інгредієнтів можна додати суші певний аромат або ж присмак, професійні сушисти знають десятки таких рецептів.
Як правильно вибирати суші?

Як оцінити якість суші?

Для того щоб оцінити те, наскільки якісні суші, необхідно звернути увагу на декількох параметрах:
  1. У риби не повинно бути стороннього запаху. Якщо роли приготовані правильно, то в їх склад входить морська риба. Обумовлено це тим, що дана риба не має особливого запаху. Якщо запах буде більш насиченим і яскраво вираженим, то при наявності неприємного запаху слід відмовитися від придбання.
  2. Поверхня риби повинна бути однорідною, а також заветреною. Якщо риба має суху скоринку, то це свідчить про те, що суші несвіжі. Таке блюдо споживати не варто, так як можна отруїтися.
  3. Про те, що суші приготовлені нещодавно, свідчить теплий рис. Якщо ж рис холодний або злиплий, то це говорить про те, що суші пролежали деякий час.
  4. Консистенція рису не щільна. У ролах рис повинен розташовуватися щільно. Якщо ж він не спресований, то це говорить про те, що приготуванням суші займався сушист, у якого недостатня кваліфікація.
Орієнтуючись на перераховані вище показники, можна вибрати дійсно якісно приготовані суші.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform



Комментарии (0)
avatar