Главная › Новости › Статьи
Статьи

Як правильно вибирати куточок на кухню?

15.11.2020 397 0.0 0
Як правильно вибирати куточок на кухню?
Велику частину часу дівчата, жінки і деякі чоловіки проводять на кухні. І для того щоб облаштувати це приміщення з максимальним комфортом, слід вибрати і придбати відповідні меблі. Найкращий варіант для того, щоб забезпечити собі місце відпочинку на кухні - це м’який куточок. Оскільки асортимент даних предметів великий, в процесі підбору слід орієнтуватися на кілька показників.

Види

Сьогодні кухонні кутки випускаються в великому асортименті. Всі представлені моделі розділені на кілька видів:
  1. Стаціонарні. Всі елементи з'єднані між собою за допомогою кріпильних деталей. Вони мають L-подібну форму, що забезпечує зручність установки.
  2. Модульні. Більш зручними для використання вважаються саме такі моделі, оскільки при необхідності можна змінити положення, прибрати зайві деталі.

Форма

При виборі форми слід брати до уваги функціональність. Щоб визначити, яка форма найбільш краща, слід враховувати, де саме буде розташовуватися куточок. Серед найбільш популярних форм виділяють:
  • Диван або ж лавочка пряма. Цей варіант привабливий в разі, якщо в приміщенні немає вільних кутів.
  • Куточок Г-подібний. Цей варіант більш привабливий в разі, якщо в приміщенні обмежена кількість вільного місця. Це дає можливість легко розташувати там не тільки куточок, але і стіл, інші елементи.
  • Куточок П-подібний. Такий варіант відмінно підходять в разі, якщо кухня відрізняється досить великими розмірами. При визначенні прийнятного розміру слід виходити з того, яка кількість людей одноразово буде розташовуватися за столом.
  • Напівкруглі куточки. Даний варіант відрізняється зручністю і місткістю.
Як правильно вибирати куточок на кухню?

Матеріали

Для виготовлення кухонних кутків можуть бути використані різні матеріали. Але найбільш популярними вважаються такі матеріали:
  • ДСП. Цей матеріал відрізняється відносно невисокою ціною. Але при цьому важливо враховувати, що меблі з даного матеріалу не витримує істотне навантаження. Крім того, при підборі важливо звертати увагу на те, чи оброблений він захисними розчинами.
  • Деревина. Якщо каркас для кухонного куточка створений з деревини, то рівень його міцності, надійності досить високий.
  • Метал. Даний варіант вважається оптимальним, оскільки цей матеріал відрізняється міцністю, зручністю, а також надійністю.
Для виготовлення оббивки можуть бути використані такі матеріали, як синтетичні тканини, натуральна і штучна шкіра. При виборі враховуйте, що на куток можуть потрапляти краплі жиру чи вологи, тому слід вибирати таку оббивку, яка буде легко чиститися, а також не поглинає запахи.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform


Читайте также

Комментарии (0)
avatar