Главная › Новости › Статьи
Статьи

Як обрати розпилювач для обприскувача: види та особливості

10.09.2023 391 5.0 0
Як обрати розпилювач для обприскувача: види та особливості

Щоб отримати гарний урожай, необхідно здійснювати за ним гідний догляд. Особливу увагу слід приділити не тільки поливу але й обробці рослин, чагарників та дерев, яку зазвичай проводять за допомогою обприскувачів. Вони сьогодні представлені в широкому асортименті, тому зараз купити розпилювачі можна недорого. Але який краще обрати?

Особливості вибору

Щоб зробити вибір на користь відповідного розпилювача, слід заздалегідь визначитися з кількома параметрами.

Розмір

Щоб правильно визначити розмір цього елемента, слід скористатися спеціальними таблицями і схемами, які є у мережі. Такі джерела допоможуть швидко знайти те, що ідеально підійде. Деякі компанії, які займаються випуском розпилювачів, створюють мобільні програми. За допомогою таких програм можна встановити, яка модель більше підійде у тому чи іншому випадку.

Вид, спосіб та особливості використання

Щоб унеможливити помилковий вибір, потрібно заздалегідь визначитися ще з кількома параметрами та характеристиками:

  1. Тип товарів. За допомогою обприскувачів можуть поширюватися такі продукти, як фунгіциди, гербіциди, а також інсектициди та певні добрива.
  2. Спосіб внесення використовується для обробки складу. Обприскувачі використовують для того, щоб вносити контактні та системні склади. У кожному разі потрібний відповідний розпилювач. Відрізняються такі елементи різновидом покриття.
  3. Особливості використання. Обприскувачі можуть бути пневматичними, смуговими, а також спрямованими та ручними. До кожного з цих видів вибирається відповідний розпилювач.

Додатково потрібно враховувати й те, які саме рослини будуть оброблятися, чи є потреба у захисті від зносу струменя тощо. Все це дозволить вибрати ідеальний розпилювач.

Як обрати розпилювач для обприскувача: види та особливості

Особливості калібрування обладнання

Для того, щоб обприскувач нормально функціонував, потрібно час від часу проводити його калібрування. Для того, щоб це зробити, потрібно взяти до уваги те, в яких умовах використовуватиметься розпилювач, які рослини потрібно обробляти. Важливо враховувати й те, що суміші, що використовуються для обробки, можуть мати різну густину. Щоб провести калібрування правильно, потрібно врахувати витрату розпилювача, тип складу, інше. Все це дозволить правильно налаштувати розпилювач, а також використовувати його для виконання певних завдань.

Хоча розпилювач – відносно недорогий елемент, що входить до складу обприскувача, до його вибору слід ставитись відповідально.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform



Комментарии (0)
avatar