Главная › Новости › Статьи
Статьи

Ціни на пальне сьогодні: скільки коштує бензин, газ і дизель

28.08.2022 484 0.0 0
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштує бензин, газ і дизель

Останнім часом на території України ціни на пальне часто змінюються. Тому люди ретельно відстежують новини України, аби постійно бути у курсі усіх змін.

Чи є пальне на заправках України?

  • Відповідно до проведених досліджень бензин А-95 (преміальна марка) присутній практично на всі АЗС ОККО. Придбати його можна практично на всіх підконтрольних територіях.
  • Класичний А-95 коштує трохи дешевше. Його постачання займається не тільки ОККО, але і WOG. Цей бензин доступний у всіх областях. Єдиний виняток – Донецька область.
  • А-92 та дизельне паливо може бути куплено на всіх заправних станціях. Вартість цього палива варіюється в діапазоні від 48 до 60 гривень за літр. Щоб розуміти, яка саме ціна на паливо, слід скористатися пошуковою системою.

Які прогнози?

Не менш важливий аспект, який цікавить більшість користувачів - це вартість ціни надалі. Багато професіоналів відзначають, що найближчим часом вартість не змінюватиметься. Так, Верховна Рада деякий час тому планувала проголосувати за те, щоб знову повернули акциз на паливо. Але цей законопроект не підтримали. Але деякі фахівці зазначають, що вартість палива істотно не змінюватиметься навіть у разі, якщо знову буде повернуто податок. Це важливо для тих підприємців, які активно користуються транспортними засобами.

Ціни на пальне сьогодні: скільки коштує бензин, газ і дизель

Що ж до вартості зрідженого газу, вона періодично знижується чи підвищується. Наприклад, якийсь час тому його вартість знизилася приблизно на 1,27 грн за літр. Основна причина – це профіцит цього ресурсу. Саме тому й найближчим часом суттєвих змін не буде. Ще один фахівець (Каюн) зазначив, що простежуються деякі передумови, що найближчим часом вартість поступово знижуватиметься. Основна причина – це поступове падіння світових цін. Щоб у цьому переконатися, слід ознайомитися з аналітичними зведеннями, підготовленими професіоналами.

Вартість на бензин, на дизельне паливо, а також на газ знижуватиметься поступово ще на 2-4 гривні. Але тут важливо брати до уваги і те, які саме зміни відбуватимуться на ринку у світі. Ще один фахівець із Асоціації постачальників торгових мереж близько місяця тому припускав, що в осінній період ціна зростатиме. Відбуватиметься це через коливання на світовому паливному ринку.

Окремо варто зазначити, що Національний банк України говорить про ймовірне подорожчання не лише продуктів харчування, а й палива, газу.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform



Комментарии (0)
avatar