Главная › Новости › Статьи
Статьи

Біль в спині - звертайтесь до вертебролога?

01.11.2023 301 5.0 0
Біль в спині - звертайтесь до вертебролога?
Захворювання хребта вважаються першими з найчастіших проблем людини. Число хворих у цілому, що хворіють на згадані проблеми доходить до двох млрд. Через це в останній час великої популярностью залишається робота лікаря по хребту. 

Вертеброневролог - це спеціаліст який піклується захворюваннями хребців і пов'язаних з ним захворювань органів людини. Фахівець зуміє своєчасно сказати точне заключення і назначити необхідну терапію. Для обстеження лікар використовує огляд людини і сучасні способи діагностики. 

 

При яких скаргах треба записатись до фахівця? 

Біль в спині https://vertebrolog.kiev.ua/ua/bol-v-spine це основний прояв з яким хворі записуються до вертебролога. Основними причинами болю являються проблеми спини, защемлення нервових корінців. Біль - це основний прояв хвороби хребта, так вкрай важливо не мешкати з прийомом до вертебролога при виникненні симптомів больових проявів. 

Іррадіація оніміння в ногу або в черевну ділянку посилює хвороби, часто при здавленні чутливих стовбурів. 

Біль в голові з'являється при порушенні перебігу по хребтовим артеріям, що проходять через бокові виростки кісток і діють на мікроциркуляцію головного мозку. 

Симптоми скутості м'язів, обмеження тонусу виникають у осіб із захворюванням скелетного апарату. 

Пацієнт Андрій 45 років звернувся в закладі вертебрології Кінезі з симптомами на головний недуг і болі в грудному відсіку. Днями ковтає пілюлі, но результату не помітив. В закладі проведено необхідне дослідження - проведена МРТ цього відділу та УЗІ судин голови. Одразу знайдено звуження хребтової судини в даному сегменті шиї. В кінці проведення лікування самопочуття хворого нормалізувалось, пацієнт став до роботи, хвороби пройшли. 
Біль в спині - звертайтесь до вертебролога?

Як здійснюється візит у фахівця і лікування? 

При відвідуванні вертебролог проводить діагностику пацієнта, з'ясовує скарги захворювання. Робиться неврологічне заключення. При необхідності спеціаліст відправляє пацієнта на додаткові методи обстеження МРТ, УЗІ артерій голови.

Обстеження дозволяють виконати детальні зображення суглобів, що допомагає більш точно визначити властивість кісток та вияснити шляхи які призвели до появи захворювання.

Після проведення діагностики пацієнту ставиться заключення та призначається необхідне процедурне відновлення. В терапевтичному процесі можуть застосовуватись наступні методи, як масаж, медикаментозні ін'єкції, кінезіологія, ударно-хвильова процедура, підводне розтягування спини. 

Покажіть свою спину фахівцям. Вертеброневрологи реабілітаційного центру обов'язково готові тобі допомогти в зменшенні цих недугів з хребтом.

 

 

 

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Mixinform



Комментарии (0)
avatar