Главная › Новости › Статьи
Статьи

5 незвичайних видів масажу для перезавантаження душі та тіла

18.11.2022 609 0.0 0
5 незвичайних видів масажу для перезавантаження душі та тіла
Найкращий спосіб розслабитися та зняти стрес – це сходити в спа-салон. Багато хто звик до класичного масажу тіла руками - знімає напругу, прибирає затискачі. Але багато хто любить масаж як засіб занурення в себе і перезавантаження не тільки тіла, а й душі.

Великою популярністю користуються екзотичні практики, які беруть початок в інших культурах. На такий сеанс можна сходити одному чи в парі. Розкажемо вам 5 незвичайних видів практик, які можна знайти в категорії Масаж для тіла на Barb.ua
 

Масаж співаючими чашами

Родом із Тибету. Має велику популярність у Непалі, Японії, Таїланді, В'єтнамі та Монголії. Даний тип масажу має свою філософію та історію, його можна порівняти із медитацією.

Для проведення масажу потрібно лягти на живіт, на лінію хребта ставляться чаші. У деяких випадках чаші ставлять навколо - це ніяк не завадить зловити певний стан. Потрібно розслабитися, заплющити очі. По кількох чашах ударяють, по деяких "закручують" звук із зовнішньої або внутрішньої сторони чаші. Частини тіла, де встановлені чаші, ловлять найдрібніші вібрації, які стимулюють нервові закінчення.

Звук чаш повністю огортає людину, розслаблює її, занурює у власні думки. Такий масаж носить терапевтичний, психо-емоційний та духовний аспект:
  • глибока релаксація м'язів та нервової системи;
  • зниження болю в організмі;
  • покращення енергетичного потоку;
  • повне звільнення від психоемоційного напруження;
  • покращення концентрації;
  • почуття гармонії.
Після сеансу з співаючими чашами всі клієнти відчувають потужне енергетичне перезавантаження.
5 незвичайних видів масажу для перезавантаження душі та тіла

Масаж філіппінськими мушлями

У похмурий осінній вечір так хочеться опинитися на теплому морському узбережжі - солоне повітря, шум хвиль. Найпростіший спосіб поринути у цю атмосферу – сходити на масаж з філіппінськими мушлями. При цій методиці використовують спеціальні тигрові мушлі. Після сеансу шкіра стає більш пружною та підтягнутою, массаж знімає м'язову напругу та затискачі, покращується кровообіг, допомагає у боротьбі із зайвою вагою. Крім цього, практика приносить емоційне задоволення та знімає стрес.

Для масажу необхідно 2 мушлі, які заповнюються спеціальним гелем та активатором. При взаємодії двох компонентів мушлі нагріваються та виділяють іони калію, які позитивно впливають на шкіру.

Сеанс може тривати від 60 до 90 хвилин. За цей час відбувається повне перезавантаження організму.
 

Масаж кульками для гольфу

Такий цікавий та незвичайний спосіб масажу був придуманий гольфістами, які знімали спазм та напруження м'язів під час ігор. Включає 4 техніки: розтирання, розминання м'язів, натискання і розтяжка. Знімає напругу, покращує кровообіг, повністю розслаблює організм.

Для масажу використовують кульки, які попередньо розігрівають у теплій воді. Як правило, у масажиста 4 м'ячики – 2 у роботі, 2 у гарячій воді. Щойно робочі м'ячики охололи, їх змінюють на другу пару. Розтирання теплими м'ячиками - додаткова релаксація для організму.

Метод підходить для спини, ніг, рук, ступнів. Крім повного розслаблення організму, після сеансу клієнт отримує приплив бадьорості та із задоволенням повернеться ще.
 

Масаж трав'яними мішечками

Цікавий і незвичайний спосіб зняти стрес та перезавантажиться – сходити на сеанс масажу трав'яними мішечками. Ця практика є стародавньою тайською процедурою, але в наші дні він став дуже популярним і останні 10 років користується великим попитом у спа-салонах.
5 незвичайних видів масажу для перезавантаження душі та тіла
Для масажу використовують лляні мішечки, які наповнюють цілющими травами та квітами. Перед процедурою їх прогрівають до комфортної температури, а нагріті трави починають виділяти ефірні олії. Щоб від процедури був максимальний ефект - потрібно повністю розслабитися та поринути у світ тайського масажу. Майстер масажними рухами проводить теплими мішечками по всьому тілу.

Після процедури можна відчути легкість та прилив сил. Підійде для людей, які страждають на болі в суглобах, хронічну втому, схильні до стресу і нервових розладів.
 

Масаж равликами

Така процедура не тільки перезавантажить та подарує нові відчуття, а й стане корисною косметологічною процедурою. Для процедури використовують великі африканські равлики роду Ахатіна. Їхній розмір може досягати 15 сантиметрів.

Цей вид масажу зародився в Японії і швидко набув популярності.
5 незвичайних видів масажу для перезавантаження душі та тіла
Основна відмінність від традиційного масажу в тому, що немає опрацювання м'язів. У цьому випадку равлики виділяють спеціальний слиз, який багатий різними корисними речовинами для шкіри людини - колаген, еластин, вітаміни. Всі ці компоненти містяться в дорогих кремах для обличчя, а тут можна отримати прямо під час сеансу. Вистачає одного сеансу, щоб побачити результат: зволожена шкіра, нормалізація роботи сальних залоз, освітлення пігментних плям. Рекомендується при вугрових висипах, опіках і рубцях.

Масаж як спосіб терапії використовується вже кілька тисячоліть. Кожна культура має свої секрети проведення цього ритуалу, які включають як фізичне, так і духовне відновлення. Масаж необхідно робити не тільки за медичними показаннями, але і щоб отримати задоволення.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Mixinform



Комментарии (0)
avatar