Главная › Новости › Техно
Техно

Кому слід придбати тепловізор?

09.03.2022 501 0.0 0
Кому слід придбати тепловізор?

Тепловізор – популярний вимірювальний прилад за допомогою якого можна відстежувати тепло, що виділяється з об'єктів. Багато хто намагається купити тепловізор в Україні, тому що з його допомогою можна здійснювати безконтактний вимір тепла.

Особливості роботи

Принцип роботи даного пристрою побудований на реєстрації температури певної поверхні об'єктів, а також на її аналізі. Кожен матеріал, який існує в даний момент, має певну відбивну, а також поглинаючу певне інфрачервоне випромінювання здатність. Завдяки тому, що поверхня нагрівається нерівномірно, можна буде сформувати певну картину, відповідно до якої розподіляється температура. Лише мінімальну частину електромагнітного діапазону приймає людський погляд. Що ж до ультрафіолетового випромінювання, то його людський погляд не сприймає. Його можна зафіксувати за допомогою відповідного обладнання (тепловізорів). Гарний результат можна отримати якщо купити, наприклад, Helion 2 XP50 PRO или iRay xEye E3W.

Що дає використання тепловізорів?

За допомогою цього обладнання можна здійснювати як діагностику, так й проводити енергетичний аудит. Це дозволяє своєчасно виявити всі аномальні температурні відхилення. Тому цей прилад досить часто застосовується як індикатор. Через тепловізори можна отримувати високоякісні тепловізійні зображення. Додатково це обладнання може використовуватися для встановлення температури у певній точці.

Усі сучасні тепловізори поділені на кілька видів за сферою використання:

  1. Для перевірки електрики і навіть електричного обладнання.
  2. Для встановлення місць теплових втрат.
  3. Для встановлення точок витоку газу або нафтопродуктів.
  4. Для постійного контролю всіх технологічних процесів, які частково чи повністю автоматизовані.

Кому слід придбати тепловізор?

У деяких випадках тепловізори використовуються під час проведення певних наукових досліджень. Щоб вибрати ефективні тепловізори, варто звертати увагу на габарити, рівень потужності і на комплектацію. Наприклад, можна вибрати моделі, які можуть бути оснащені змінними об'єктивами. Такі моделі вигідно купувати, тому що за допомогою змінних об'єктивів можна суттєво розширити функціонал та перелік виконуваних робіт.

Ще один важливий параметр – рівень чутливості. Чим більший цей показник, тим більше процесів можна виконувати за допомогою тепловізора.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Mixinform


Читайте также

Комментарии (0)
avatar