Главная › Новости › Статьи
Статьи

Як приготувати ідеальну каву з кардамоном

27.12.2023 318 5.0 0
Як приготувати ідеальну каву з кардамоном
Незважаючи на те, що смак кави досить впізнаваний, завжди є можливість його покращити та урізноманітнити. З цією метою можна використовувати спеції, солодкі добавки та прянощі. Кардамон вважається однією з класичних добавок. Ця пряність має дуже інтенсивний аромат, тому що входить у сімейство імбирних. При її додаванні аромат кави не йде на другий план, а набуває нових пікантних відтінків.
 

Історія та корисні властивості

Кава з кардамоном – винахід бедуїнів. Вони готували її класичним способом – у турці. Тільки використовували для цього не вогонь, а дуже нагрітий пісок. Як відомо, приготування у такому температурному режимі робить напій особливим. Бедуїни пригощали такою кавою мандрівників. Саме тому він став популярним далеко за межами Аравійського півострова.

Додавати кардамон прийнято цільними зернами. В результаті цього аромат стає вишуканішим та екзотичнішим, а колір напою злегка змінює колір. Що стосується користі, то ця пряність багата на ефірні олії та ряд хімічних елементів:
  • кальцій (Ca);
  • фосфор (P);
  • цинку (Zn).

Всі ці компоненти потрібні організму для нормального функціонування. Відомий і тонізуючий ефект кардамону, тому що в ньому багато вітаміну В. У процесі приготування всі ці властивості розкриваються максимально повно. Адже всім відомо як бадьоро та одночасно заспокійливо діє аромат кави зі спеціями.

Крім цього, «кардамоновий» напій добре виводить слиз з легень при відповідних захворюваннях, стимулює роботу мозку та шлунково-кишкового тракту, нормалізує артеріальний тиск, допомагає боротися зі шкідливою мікрофлорою. Однак не слід зловживати цією добавкою, тому що в цьому випадку більше – не означає краще. Якщо ви вперше пробуєте кардамон, додайте для початку 1-2 зернятка. Потім можна буде покласти ще, якщо раптом виявиться, що цього мало. Пам’ятайте, що занадто велика концентрація прянощів може відчутно зіпсувати напій.
Як приготувати ідеальну каву з кардамоном

Секрети приготування

Найпопулярнішим є спосіб заварювання, який прийшов до нас із Сирії. Необхідно взяти дві чайні ложки свіжомеленої кави й 4-6 грам кардамону. Для стандартної порції вистачить близько 180 мл води. Все це засипається та заливається в турку. Дуже важливо стежити, щоб настій не кипів. Саме при варінні на повільному вогні з'являється ні з чим незрівнянний аромат.

У процесі приготування кілька разів з'являтиметься пінка, яку потрібно вчасно видаляти. Якщо ви надаєте перевагу більш м'якому смаку, можна додати невеликий обсяг молока. Є ще ізраїльський рецепт, у якому використовуються зерна сильного обсмажування. Така кава міцніша та має насичений післясмак. Такий ефект досягається завдяки тривалому часу приготування – 8-10 хвилин.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Mixinform



Комментарии (0)
avatar