Главная › Новости › Техно
Техно

Украинский суд отклонил иск SpaceX Илона Маска к «Старлинку» об использовании торговой марки

17.03.2023 224 2.0 0
Украинский суд отклонил иск SpaceX Илона Маска к «Старлинку» об использовании торговой марки
Хозяйственный суд города Киева 2 марта 2023 г. отказал в удовлетворении иска компании SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) к Обществу с ограниченной ответственностью «Старлинк» и Государственной организации «Украинский национальный офис интеллектуальной собственности и инноваций» (дело №910/10906/22).

Як відомо, компанія SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.), яка займається будівництвом космічного транспорту, наданням космічних транспортних та комунікаційних послуг була заснована Ілоном Маском в 2002 році.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач – ТОВ «Старлінк» є власником свідоцтва України №135574 на торговельну марку «StarLink», яка зареєстрована для наступних послуг за Міжнародною класифікацією товарів і послуг для реєстрації знаків (МКТП):

Кл. 37: Будування; лагодження; встановлювання устаткування; технічне доглядання і лагодження автомобілів; асфальтування тощо

Кл. 38: 3в’язок; абонентський телеграфний зв`язок: послуги агентств телеграфного і телефонного інформування; надання телекомунікаційних каналів для замовляння товарів за телевізійною рекламою; наймання (прокат) апаратури для зв`язку (телекомунікації); зв`язок за допомогою волоконних оптичних мереж тощо.

Кл. 42: Науково-технологічні та проектно-дослідницькі послуги; послуги промислового аналізування та досліджування; розробляння та проектування комп`ютерної техніки тощо.
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Mixinform

Комментарии (0)
avatar