Главная › Новости › Статьи
Статьи

Як одягнути малюка на виписку з пологового будинку?

08.09.2018 1284 0.0 0
Як одягнути малюка на виписку з пологового будинку?
Приблизна дата пологів вже не за горами? Отож ви потихеньку пакуєте сумки, знайшли, де можна придбати дитячий одяг недорого, і звісно ж, думаєте, у що вдягнути новонароджене дитятко на виписку. Повірте, таке питання постає перед кожною матусею, навіть якщо це її вже не перша дитина. Бо ж перший карапуз міг народитись, наприклад, влітку, а другий взимку, відповідно й комплект одягу знадобиться зовсім інший.
Як одягнути малюка на виписку з пологового будинку?
Ми вирішили трохи спростити вам завдання і підготували інформацію, у що ж можна вдягнути малятко на виписку, залежно від того, в яку пору року воно народиться. На наш погляд, це оптимальні набори, хоча думки можуть відрізнятись: тривожним матусям часто здається, що дитинці холодно, тому треба ще тепліше, а більш сміливі навпаки вважатимуть деякі речі зайвими, бо хочуть загартовувати з перших же днів. Тому ви вже зможете скоригувати список під свої погляди. Окрім того, в одну і ту ж пору року погода може бути зовсім іншою – як-от морозний та сніжний березень, теплий і навіть спекотний травень. Але все ж ця інформація знадобиться в ролі точки відправлення – аби знати, від чого відштовхуватись.

Виписка з пологового холодною зимою

Сніжна морозна зима – найбільш затратний період, адже тоді прийдеться купити чимало теплого одягу для новонародженого малятка. Що ж знадобиться в день виписки з пологового будинку?
 
  • Бавовняний чоловічок із закритими ніжками. Або ж його можна замінити бодіком на довгий рукав і повзунками. Це залежить від ваших вподобань.
  • Тепліший чоловічок – флісовий чи махровий
  • Теплі шкарпетки
  • Зимовий комбінезон або теплий конверт на пуху чи овчині
  • Бавовняний тоненький чепчик
  • Тепла зимова шапка
Звісно ж, краще мати і запасний варіант. Наприклад, якщо дуже холодно і сильний мороз, то, крім комбінезона, взяти і плед теплий, а в машині його зняти. А коли навпаки буде тепліший зимовий день, то замінити одяг на трохи легший, наприклад, боді, чоловічок і зимовий комбінезон.
Як одягнути малюка на виписку з пологового будинку?
Як одягнути карапузика весною та осінню?

Ми об’єднали ці дві пори року в один пункт, бо часто погода восени і весною дуже схожа. Отож, якщо дитя народиться у весняні чи осінні дні, слід такий дитячий одяг купити і підготувати:
 
  • Тоненька бавовняна шапочка
  • В’язана демісезонна шапка
  • Бавовняний сліп (або боді та повзунки)
  • Трохи тепліший чоловічок, наприклад, флісовий
  • Демісезонний конверт-ковдра.
Знову ж таки, погода буває дуже різною навіть впродовж одного тижня, тому продумайте й інші запасні варіанти, щоб дитинці не було ні холодно, ні душно.

День народження і виписки влітку. Що підготувати?

Літом знадобиться найменша кількість одягу, що не може не тішити батьків. Важливо обирати лише речі з натуральних тканин, аби шкіра немовляти могла добре дихати, дитинці було комфортно. А на виписку можете спакувати такий комплект:
 
  • Тоненький чоловічок з бавовни
  • Легесенька шапочка
  • Святкова пелюшка чи легкий конверт
Якщо б літній день був досить прохолодним, тоді можна добавити ще один шар одягу. Але слідкуйте, аби не перекутати малечу. Насправді, сучасні педіатри дедалі частіше наголошують, що для дитини набагато гірше й небезпечніше, коли їй надто жарко, а не холодно. Однак все-таки більшість батьків бояться навпаки «заморозити», а не перегріти малечу.
Як одягнути малюка на виписку з пологового будинку?
На завершення нагадаємо, що весь дитячий одяг (незалежно від того, чи ви його купили в магазині, чи отримали «у спадщину» від родичів) потрібно випрати гіпоалергенним безфосфатним засобом для прання, дуже добре виполоскати та згодом попрасувати з двох сторін. Це важливо для здоров’я та безпеки новонародженого малюка.

Бажаємо легких пологів, здоров’ячка вам та малечі! Разом ви неодмінно зі всім справитесь.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Mixinform



Комментарии (0)
avatar